Friday, December 10, 2010

*le déjeuner :)

Salam.

Haha, tajuk post tak boleh blah nak guna French jugak. HEHE. Okay, today hari yang agak gloomy sebab kelam kabut nak siapkan my TOK essay. TOK stands for Theory of Knowledge. Ala-ala macam falsafahlaaa begitu kan. Jadi, I was duduk in front of laptop and suddenly feels hungry. Sekarang dah pukul 2 petang but then tak lunch lagi. (Ceh, padahal makan breakfast pun dah pukul berapa tadi kan) Walaubagaimanapun, duduk konon nak menunggu bonda pulang mana tau kot ada makanan. So, call la ibu.

Saya : Hello ibu, ibu balik tak tengah hari ni?

Ibu : Ibu tak baliklaa sebab kereta ada dekat ayah.

Saya :(Dengan hampanya) Oh, takpelaa ibu, nanti kitorang masaklaa apa apa kat dalam peti ais tu

Ibu :Ok, kat peti ais ada daging, telur, ayam, udang dengan sotong

Saya : Haaa, ok ok ibu. Nanti taula kitorang. Ok, bye ibu

Jadi conversation samapai di situ. Turun ke dapur terus bukak peti ais dan keluar kan segala jenis makhluk yang ada dalam peti asi tu. Lepas tu naik atas balik, fikir nak masak apa. Oleh kerana semua orang dah lapar macam nak pengsan pengsan, jadi terpaksa buat keputusan dengan cepat dan pantas. Jadi, sebulat suara dah bersetuju untuk masak paprik campur dan juga sotong goreng tepung. Yummy ! Sedap oh ! (Saja nak puji diri sendiri)

Jadi turun semula ke dapur dengan 3 orang tentera yang lain. Berhempas pulaslaa potong bawang, potong tu, potong ni. Gamba tak ada sebab semua sibuk sampai dah tak peduli nak snap snap. Jadi, setelah setengah jam di dapur. Inilah yang jadi



TADAAAAA !!!!


Sotong goreng tepung :)



Paprik campur. Ada ayam dan udang :)



Haha, ceh, sebenarnya masakan biasa jela. Tak adalah yang menarik pun. Tapi, saja suka-suka. Semua orang pun suka makan dan habis. Yeay. Mungkin esok boleh masak lagi. Cari another menu laa kan. Jadi, that's all for today. Kene menyaOK essay yang tak habis habis lagi ni padahal dateline Isnin depan. OMG, sekarang baru mula nervous.

2 comments:

AxL Farhan said...

nanti masak la bwk balik kmb nak komen sket masakan kau tu..gile diva aku kan..hahaha!!!

ainun zulkiflee said...

che paan, HAHA, no problem. Aku selalu je bawak balik makanan cuma kau je tak rasa. HAHAHA, memang gila diva kau ! Meletup ! :)) Hahahaha !!!